De 'Tuinvereniging Oosterplas' is een volkstuinvereniging met ongeveer 80 tuinen en ruime parkeergelegenheid, gelegen tussen de Oosterplas, het riviertje de Aa en de autosnelweg A2 te 's-Hertogenbosch.

Het mooi gelegen tuinencomplex, aan de Oosterplasweg 49, is per auto alleen bereikbaar vanaf de Maastrichtse weg, aan de zuidkant van de Oosterplas. Waar de Oosterplasweg overgaat in een fietspad maakt u een scherpe draai naar rechts en kunt u - als het toegangshek open is - de parkeerplaats oprijden. Iedere woensdagmiddag treft u leden aan in het clubgebouw. Dan wordt er, ook voor bezoekers, koffie en thee geschonken door de kantinecommissie.

Locatie tuinencomlex
Luchtfoto 4 oktober 2014 (© Google)

  

 

Als u de afslag bij de stoplichten aan de Maastrichtseweg neemt, ziet u rechts achtereenvolgens de Hondenschool 'Zoete Lieve', de Tennisvereniging 'Oosterplas', de Hockeyclub 's-Hertogenbosch en het Dierentehuis 's-Hertogenbosch (dierenasiel en hondenhotel). Bij de rotonde vlak voor het begin van het fietspad neemt u een scherpe draai naar rechts tussen de bomen door naar het toegangshek van de vereniging.

OpenStreetMap.nl

 

 

Hieronder een schema van ons complex met de tuinnummers. Ooit was ons terrein groter, maar een aantal tuinen zijn opgeofferd aan de verbreding van de autosnelweg A2 en een uitbreiding van de hockeyvelden. Daarom ontbreken nu de tuinnummers tussen  79 t/m 82 en 92 t/m 120.

Een gemiddelde tuin is bij ons ongeveer 150 m2. Er zijn ook wat grotere en wat kleinere.